Corona maatregelen, een 'blessing in disguise'?

Jan 30, 2021 -- Posted by : marc

Er was kennelijk een paar dagen geleden een psycholoog op TV, die zei dat mensen en vooral jongeren/ jong volwassenen die klagen dat er niets meer kan, ze hun vrienden, activiteiten en de 'leuke dingen' missen, eigenlijk geluk hebben met de coronamaatregelen. Omdat ze nu toe kunnen komen aan de vraag wat ze echt met hun leven willen.

In die zin brengt corona een 'blessing in disguise'. Daar is geen goede vertaling voor. Een geluk bij een ongeluk, of een onverwachte gift/meevaller komen nog het meeste in de buurt.

Blessing, hoezo?

Een van mijn leermeesters legde het heel helder uit. Doordat alle afleiding is weggevallen wordt duidelijk wat mensen allemaal doen en nodig hebben om zich goed te voelen over zichzelf. Omdat dit allemaal wegvalt, wordt (pijnlijk) duidelijk hoe je je echt voelt.

Dus je hebt geluk, want nu krijg je de unieke kans om het onderliggende gevoel en gevoelens te onderzoeken waar je zo hard van weg loopt in het dagelijkse leven. Gevoelens van gemis, minder zijn, eenzaamheid, noem maar op. Je hebt nu de tijd om te voelen wat er in je is en daar op te contempleren.

Als je vanuit je zelf goed voelt, dat je helemaal oke bent zoals je bent, dan heb je de afleiding niet nodig en kun je vanuit dat goede basisgevoel dingen gaan doen.

Wat wil ik écht?

En vanuit dat gevoel (her)ontdekken wat je met je leven wilt, waar het je echt om gaat. Waartoe je 'op aarde bent'. Ben jij al zover om deze "gift" van Corona uit te pakken?

Share:

Most Recent Posts

Waarom zou je een droombaan willen?

"Waarom zou je een droombaan najagen? Want ik wil naast mijn werk…

Ik wil 'meer'! maar dat maakt me niet gelukkig

Oude / ego gedachten poppen steeds weer op, maar daar word ik niet…

Corona maatregelen, een 'blessing in disguise'?

Jongeren en (jong) volwassenen die klagen dat er niets meer kan, ze…

Is op een andere manier samen leven de oplossing?

Anders samenleven, -wonen en -werken dat ook in organisaties…

Verandering is de enige constante

Heeft jouw Directie of ( Project) Management team voldoende veerkracht…