Gebruik de tijd tussen kerst en Oud en Nieuw voor een 'Jumpstart'

Dec 23, 2018 -- Posted by : marc

De tijd tussen kerst en nieuwjaar is van oudsher zowel de tijd voor ‘contemplatie’: terugkijken op je successen en op wat je geleerd hebt en vernieuwing. Tijd om jezelf op te laden en opnieuw je dromen te activeren waarmee je in het voorjaar aan de slag gaat. In verschillende esoterische tradities worden het de ‘extra’ of ‘heilige dagen’ genoemd.

Volgens meerdere tradities staan de kosmische poorten “tot het goddelijke” wijd open in de periode van 24 december tot en met 6 januari. Dat zou betekenen dat in deze periode het leven of universum je extra ondersteunt om je eigen wil te manifesteren.

Om te weten te komen wat het nieuwe is dat zich wil ontvouwen in je leven, is het nodig om de ervaringen van het jaar te verwerken. Zonder overdenkingen en het trekken van de conclusies, is er niet voldoende geleerd om de volgende stap te maken.

Om je te helpen nog meer uit deze periode te halen geef ik je mijn effectieve stappenplan.

1. Verzamelen van je ervaringen

Ga na welke belangrijke en grote gebeurtenissen er dit jaar in je leven geweest zijn. Zowel de positieve als negatieve, zonder daar oordelen over te geven in termen van goed of slecht. Ook negatieve gebeurtenissen hebben hun doel gehad, hoe ernstig of triest ze ook waren. Je leert meer uit dingen die fout gingen of impact hadden dan uit dingen die ‘gewoon’ goed lopen.

2. Overdenken en invoelen

Laat de gebeurtenissen de revue passeren en kijk of er één of een paar rode draden te ontdekken zijn. Ook emotioneel voel je in: welk gevoel geven deze gebeurtenissen en rode draden je? Wat is de heersende emotie over dit jaar?

3. Maak de balans op

Het doorleefde kan alleen afgesloten worden als het ook begrepen is. Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt en nog hebt te leren? Sluit het af: Zonder einde geen nieuw begin. Wees dankbaar voor datgene dat je dit jaar hebt mogen meemaken en voor wat je geleerd hebt. Wees ook erkentelijk naar jezelf dat je het goed gedaan hebt dit afgelopen jaar. Hoe ver je al gekomen bent op je pad naar innerlijke vrijheid of geluk.

4. Maak ruimte

Vanuit stilte of leegte ontstaat ruimte voor nieuwe energie. Dat stil worden kun je doen door te mediteren, of door in de natuur te zijn, of op je lichaam en ademhaling te concentreren. Als je gedachten wat meer stil vallen, dan komen je diepere verlangens naar boven.

5. Herinner je jouw dromen

Richt je op hetgeen dat als dieper verlangen voort komt na de stilte en uit het geleerde van dit jaar. Als je groots en zonder limiet denkt en voelt, wat is dan hetgeen je het allerliefst zou willen bereiken of doen? Droom en wees creatief. Laat je inspireren!

6. Neem de beslissing

Leg je dromen vast. Zet datgene wat je echt verlangt op papier vast. Zoals een leraar van me zei: “De geest is snel en flexibel. Voor je het weet ben je het kwijt.” Neem de beslissing dat je zo wilt leven, dat je je droom of je hart wilt volgen.

Maak voor jezelf een anker waar je naar terug kunt grijpen, zodat je je dromen levend kunt houden. Lees dat regelmatig en laat je opnieuw inspireren. Als je gevoel, beelden en woorden koppelt, dan gaat het leven. Onze hersenen werken associatief. En hoe vaker je jezelf vertelt dat dit is wat je wilt, des te meer focus en belang het voor je krijgt.

When you want something, all the Universe conspires in helping you to achieve it — The Alchemist, Paulo Coelho

Dit is niet een proces van een uurtje, neem er rustig de tijd voor in de komende dagen. Steeds een stap, totdat je het hele plaatje rond hebt en je bruist van de nieuwe energie. Zodat je eind volgend jaar kunt zeggen: “ik ben weer een stap verder in het leven dat ik echt wil leven”!

Mocht je bang zijn dat je je dromen of nieuwe voornemens niet kunt doorzetten, lees dan HIER in mijn linkedin blog hoe je een Blue Monday voorkomt.

Ik wens je en de jouwen een fantastisch, magisch jaar toe met veel plezier, inspiratie en levensvreugde.

Marc Beets - Upspring Coaching

Share:

Most Recent Posts

Waarom zou je een droombaan willen?

"Waarom zou je een droombaan najagen? Want ik wil naast mijn werk…

Ik wil 'meer'! maar dat maakt me niet gelukkig

Oude / ego gedachten poppen steeds weer op, maar daar word ik niet…

Corona maatregelen, een 'blessing in disguise'?

Jongeren en (jong) volwassenen die klagen dat er niets meer kan, ze…

Is op een andere manier samen leven de oplossing?

Anders samenleven, -wonen en -werken dat ook in organisaties…

Verandering is de enige constante

Heeft jouw Directie of ( Project) Management team voldoende veerkracht…