Adaptief Leiderschap in een veranderende maatschappij

Organisaties en projecten zijn de laatste tien jaren veel complexer geworden dan voorheen. We opereren in een complexere context, met mondige, goed georganiseerde burgers en klanten, een ‘overload’ aan informatie en impulsen, netwerkorganisaties, ZZP'ers en samenwerkingsverbanden en als je pech hebt ook een tekort aan kundige medewerkers. Niet alleen de context buiten de organisatie verandert snel, ook binnen de organisatie verandert het speelveld voortdurend.

Jouw belangrijkste opgave is om je medewerkers of (management) teamleden te steunen om mee te veranderen zodat zij hun werk vanuit hun innerlijke drive kunnen blijven doen. Dat vergt nog al wat van jou en je leiderschapsstijl.

Als Directeur, leidinggevende, of projectmanager heb je in deze ‘nieuwe tijd’ een dubbele verantwoordelijkheid: je eigen leiderschapsrol vernieuwen, zodat je de toenemende complexiteit kunt managen én zorgen dat de mensen die je aanstuurt gaan werken vanuit hun intrinsieke motivatie; hun drive of 'missie'. Want het werkt alleen als jij en je medewerkers hun eigen talenten en autonomie volgen. Doen 'waarvoor ze op aarde zijn'. Dit geeft een ieder vervulling en zorgt dat ieders bijdrage een meerwaarde creëert voor het project, de organisatie én de maatschappij.

Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg — Albert Einstein

Ik begeleid je in het vinden en versterken van jouw eigen adaptieve leiderschapsstijl. Vanuit jouw doel en missie, door je te laten ontdekken wat je drijft, wat unieke kwaliteiten zijn en waar je voor staat. Met andere woorden: “Wat je hier op aarde te brengen hebt en komt doen.” En ik help je om van je oude -niet effectieve-  patronen af te komen, zodat je gelukkiger wordt en van daaruit je werk gaat doen. Dat heeft blijvend effect op jezelf, je omgevingen op je team.

Heb jij je drijfveren helder?

Je eigen leiderschap geef je een boost met het Missiepad. Een kort en intensief traject om uit te vinden wat je diepere motivatie en drijfveren zijn om leiding te geven. Je krijgt naast je eigen diepere inzichten ook meer informatie over de omgeving waarin je het beste tot je recht komt. Lees HIER meer over het Missiepad.

Lees hier meer in mijn blogs over leiderschap.

Begeleiding op maat

Nieuwsgierig geworden voor een coaching of begeleiding? Neem contact op, of stel je vraag via het contactformulier hiermaast.

Stel een vraag:

This form is unavailable.