Burn-out of oververmoeidheid

Een burn-out of oververmoeidheid  krijg je zelden van alleen een te hoge werkdruk. Meestal gaat het om een combinatie van factoren. Naast een langdurige hoge werkdruk heb je bijvoorbeeld structureel te weinig regelmogelijkheden, onvoldoende waardering en/of een aandacht vragende thuissituatie. Het gevolg: je gaat in de ‘overdrive’ en kan niet meer stoppen, stort in en kunt vaak letterlijk helemaal niets meer.

Als je werkelijk uit je oververmoeidheid of burn-out wilt komen, of er een wilt voorkómen, zijn drastische maatregelen nodig. De basisvoorwaarde voor blijvende verandering is dat je iets in jezelf moet veranderen. Doe je dat niet, dan is het wachten op de volgende burn-out. Je kunt ontdekken en leren wát je in jezelf kunt veranderen om gelukkiger te leven. Maar eerst fysiek, mentaal en emotioneel herstellen. Je centrale 'reken- en regelcentrum' in je hersenen, je prefrontale cortex, is namelijk uitgevallen. Net als bij een ernstige hersenschudding is rust nodig om te herstellen.

Herstellen doe je samen

Het herstelproces kun je niet alleen doen. Je hebt een coach nodig die je situatie begrijpt en je van daaruit steunt. Ook ik heb een burn-out gehad en die aangegrepen om mezelf blijvend te veranderen. Als ervaringsdeskundige weet ik waar je doorheen gaat en welke obstakels je nog tegen kunt komen in je veranderingsproces. Tijdens een coachingstraject help ik je een mindset te ontwikkelen die jou helpt in je herstelprojeces én in je verdere leven. Lees HIER mijn blog over uit een burn-out komen.

Leidinggevenden en Arbo artsen begrijpen een burn-out meestal niet. Het is immers niet zichtbaar wat je hebt, zoals bij een gebroken been. Ik help je om met hun onbegrip en druk om te gaan.

Als je wilt weten waar ik voor sta en hoe ik te werk ga, kijk bij Over.

Wil je weten of en hoe ik je kan helpen en bijstaan, neem contact met me op, of vul het formulier hiernaast in.