Werkwijze

Mijn begeleiding is vrij van oordeel, liefdevol, met respect en no-nonsense. Ik ben hoog sensitief en analytisch sterk en ben nieuwsgierig naar wat mensen drijft en beweegt. Ik werk vanuit de Integrale coaching en Ayurveda: het accepteren en integreren van wat er is. Daarbij breng ik hoofd, hart en buik bijeen: de ratio, de verbinding met jezelf en anderen, het diepste weten en de intuïtie.

Het proces

In het begeleidingsproces nemen we de volgende stappen. Deze zijn iteratief en niet-lineair. Onze geest of 'denken' werkt associatief. Veranderen is als het als het spreekwoordelijke afpellen van de ui. Je komt op diepere lagen terecht om dingen op te lossen.Ttegelijkertijd blijf je jouw thema's, steeds subtieler, tegenkomen.

1. Wakker maken

Jou of je team helpen bewust te worden dat het oude niet meer werkt of niet meer voldoet. verandering vergt een innerlijke beslissing dat het zo niet langer gaat, om het anders te willen doen.

2. Loslaten

Oude houding en gedrag kunnen loslaten is de essentiële stap naar verandering. Als het glas vol is, dan kan er niets bij. Afscheid nemen van het vertrouwde, van hetgeen niet meer werkt, roept pijn op. Gevoelens van verlies en angst voor het onbekende. Het team of de coachee gaat zich dit realiseren en gaat uitreiken naar het nieuwe. Nieuwe houding en gedrag, samenwerking, dat wat nodig is voor de volgende stap.

3. Transformeren

Transformeren is het ombuigen van wat vast zit, niet meer werkt, naar nieuw gedrag. Daarvoor is het nodig om onderliggende oorzaken te achterhalen en uit te werken. Als ieder teamlid dit proces door gaat is er een vernieuwde en open basis voor echte samenwerking.

4. Ontwikkelen

Het nieuw verworven gedachtegoed (mindset) en samenwerking is nog wankel. Het oude gedrag en gedachten/ overtuigingen liggen nog op de loer. Dus ga je het nieuwe versterken. Zelf trainen om de nieuwe uitgangspunten te ervaren. Oefenen en leren. Verder gaan met je bewustzijn en talenten ontwikkelen. Individueel én in het team die dat steunt.

Beginpunt

Jouw huidige situatie of die van het team en wat er nu leeft/speelt zijn het beginpunt van onze sessies. We doen wat er nodig is om jou of het team verder te helpen in de ontwikkeling.

Werkvormen

Ik werk met een combinatie van diverse werkvormen, afgestemd op jou/jullie team. Je krijgt eenvoudige oefeningen en ‘huiswerk’ mee. De sessies hebben een blijvend effect, op individu en teamniveau omdat je op wezenlijk niveau jouw eigen basispatronen gaat doorzien en leert veranderen. Dat heeft uitwerking op je hele leven en je omgeving.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op of vul het contactformulier hiernaast in.

Stel een vraag:

This form is unavailable.